История на първия камък

 

Откакто свят светува, има истории и легенди за любовта. Всеки един от нас я описва и изживява във високи вибрации, вибрации на съзидание, а когато изчезне, страдаме и вибрираме ниско.

Вярвам, че бидейки благодарни за миговете, в които сме били заедно, и споделяйки тази благодарност с другите хора, душите, телата и делата ни вибрират високо… Пълнотата на живота в Любовта и благодарността ни дава възможност да запалим свещ в тъмнината, да съградим красиви неща, а те озаряват света ни.

Красивата, трогателната и чувствена легенда за любовта на Шах Джахан към своята любима Мумтаз Махал води до градежа на Тадж Махал, известен като „Храмът на любовта“. Някои ще кажат, че това е мавзолей, а всъщност е архитектурен шедьовър, възпяващ живота.

За Гали, любимата ми и любовта ни, положих първия камък на този градеж, като „Храм на Светлината“.

За нас Светлината е източник на живот, на съзидание чрез красота и любов, извиращи отвътре.

Вярвах, че отговорността за активирането и проявлението на Красотата и Любовта зависи само и единствено от всеки един от нас. Да поемем отговорност за себе си и чрез собствени усилия да придадем смисъл на своя живот. Гали ме научи, че когато имаш, е изключителна възможност да даряваш, да запалиш огъня, активирането и проявлението на Красотата и Любовта в хората, около себе си. Само така ще има повече Светлина в света ни. И ако човек иска да върви бързо, да върви сам. Ако иска да стигне далече, да върви заедно с други озаряващи.

Целта ни е да заблестим със собствената си уникална Светлина, с която да озаряваме света около себе си. Вярвам, че сме на пътя на нашите избори в изграждане на нашето Съм, потвърждавайки го чрез нашите действия (Правя), за да достигнем до състояние на съвършенство (Имам).

Фондацията „Гали Алексиева“ подпомага развитието на деца и млади хора, като предоставя равни възможности въз основа единствено на тяхната борбеност, компетенции и съзидателност, в контекста на „Красотата и Любовта озаряват Света ни!“ и подкрепяйки тяхното творческо развитие и образование, чрез светлина и ресурси за усъвършенстване.

На 21.01.2021 г. Гали, отлетя във вечните Елисейски полета и на 21.01.2022 г. съградих фондация, в нейна памет, за безграничната любов, мъдрост, сила и красота.

Гали е Любов, Творец и Муза.
Гали озаряваше и винаги даряваше.
Гали беше озарена отвътре.
Гали беше мъдра, силна и красива.

Озаряваше с душата и сърцето си;
от душата и сърцето си към усмивката и гласа си,
от усмивката и гласа си към грацията в жестовете си.
Така даряваше на другите светлина, топлина и надежда.

Гали беше слънчев лъч, пронизващ мрачните облаци
и тъмнината, озарявайки сърцата.
Спектърът на светлината беше нейната палитра.
А четките ѝ бяха нейните душа, думи и ръце.

Тя въплъщаваше идеята, че само
ако си Слънце, можеш да озариш другите.
Да ги разтвориш като рози, търсещи светлина,
Рози, даряващи благоухание и нектар.

Гали туптеше с нестихващо и
ярко усещане за живота. С охота за живот.
Земната ѝ мисия бе да дарява
любов, красота, надежда и страст за живот.

32 години, Гали ме провокира да дарявам. Да дарявам любов и светлина, познание чрез любовта за живот, усъвършенстване и благоденствие. За мен, Гали беше връзката ми със Земята и Вселената, тя ме заземяваше и ме въздигаше, тя беше моят гръб и моя повей. Какво може да постигне един воин, ако е в екип и знае, че гърбът му е подсигурен?! Може да постигне велики дела заедно с екипа си, защото НИЕ е Силата, подпомагаща да се разпръсне Красотата и Светлината.

Сутринта на 20.01.2021 г. проведох онлайн среща, с представител на собствениците на една бизнес организация. Когато се върнах в болничната стая, при любимата ми, и споделих за срещата. Държейки ме за ръката и гледайки ме в очите тя ми каза „Помогни на тази жена!“. Няколко часа по-късно, сутринта на 21.01.2021 г. тя отлетя във вечните Елисейски полета. Такава беше моята Царица. Дори и в този момент даряваше. Даряваше за мен (защото знаеше, колко обичам предизвикателствата и градежите), даряваше и за другите, вземайки от себе си, най-ценното, време. Няколко месеца по-рано бях решил, че през 2021 г. ще работя само 1/3 от капацитета си, за да бъдем повече време заедно, с моята любимата.

Благодаря на Създателя, че разчерта
пътищата ни с Гали да се слеят в един,
като Ин и Ян, взаимно допълващи се енергии,
създавайки заедно нашето "хи".

В лятното слънцестоене, на 1988 г., вплетохме пръсти -
ден мистичен, в който тя ме заплени,
под топлите лъчи, озарени без сенки,
когато Слънцето беше в зенита си.

Благодарен съм, че чрез Гали, познах и любовта, и обичта,
познах отдадеността и силата на семейството.
Познах красотата и изяществото
чрез великото творение - създаването на живот.

Благодарен съм, че бях дарен със син,
който е от нашата любов и благословията Му!
Благодарен съм, че Гали озари пътя ни
с топлината на гласа, куража и благородството си.
Тя внесе светлина и благоденствие в света ни!

Заедно научихме, че силата ни е в нашата уязвимост.
Няколко мига...(32 години) след апогея на Ин, в Зимното слънцестоене,
Създателят я въздигна във вечните Елисейски полета,
Далеч, далеч на запад при бойците с големи сърца.

Гали разтуптя сърцето ми.
Тя внесе хармония - мислейки с чувствата и чувствайки с мисълта.
Тя е моята Царица, тя е моята Муза и Страст.

Чрез опита ми в консултирането на бизнес организации и физически лица през последните 25 години и създадените (от мен и любимата ми) модели, доказали своята ефективност и ефикасност, вярвам в думите на д-р Алберт Швайцер – „Успехът не е ключът към щастието. Щастието е ключът към успеха“.
Затова и Северната звезда на фондацията е да свети в най-трудната и най-плодородна част от нашия живот – усъвършенстването на СЪМ, на хората, с които имаме възможността да докоснем и да подкрепим.
Използваме „Дъгата в нашия живот“, модел на „Групата на Алексиев“ ЕООД, уповавайки се на мъдростта. Перифразирайки Пабло Пикасо, че смисълът на живота е да намериш своя дар и да засияеш; целта на живота е да го раздадеш и да озариш живота на другите.

Дъгата в нашия живот


Знаем, че СЪМ е с най-голямо влияние върху нашето поведение (ПРАВЯ) и нашите резултати (ИМАМ). Понякога ни е необходимо много малко, за да намерим и утвърдим нашето СЪМ. То е като да култивираме почвата и да засадим избраните от нас семена, за да реализираме себе си чрез любовта, мъдростта, силата и красота. Както казва Хенри Дейвид Торо „Каква е ползата от къща, ако нямате сносна планета, на която да я сложите?“. Фокусът ни е личната планета на всеки, който ни позволи да го озарим.

доц. д-р Ивайло Алексиев